Bir çok üniversitede dil hazırlık bölümleri vardır. Bazı üniversitelerin öğretim dili yabancı dildir. Bu tip okullarda öğreniminizin kalitesini o dile hakimiyetiniz etkiler.

O nedenle hazırlık bölümü bir zaman kaybı değil üniversite hayatınız için önemli bir aşamadır.

Eğer hazırlık bölümüzdeyseniz bütün enerjinizi dil öğrenimine hasredin. Bu konuda sadece okuldaki eğitimle yetinmeyin. Yabancı süreli yayınları takip edin, yabancı dilde film ve dizi izleyin. Yabancı dilde günlük tutun. Utanmayın, okulda arkadaşlarınızla yabancı dil konuşmaya çalışın, bu konuda kendinizi zorlayın.

Yabancı dil hem okul hayatınızda, hem de sonrasında sıklıkla karşınıza çıkacaktır.

Bundan kurtuluş yok. Öncelikle global bir dünyada yaşadığımız için. Bilgi ve tecrübe artık evrenselleşti. Buna ulaşım beceriniz olduğunu gösterir yabancı dil.

Ayrıca biz bir çok alanda bilgi ve tecrübeyi hala dışarıdan alan, doktriner ve teorik olarak batıya bağlı bir ülkeyiz o nedenle yabancı dil bilmek bizim gibi bir ülkede ayrıca değerli ve önemlidir.

Eğer hazırlık sınıfında yabancı dilin üstesinden gelirseniz, bu koca seneyi kaliteli bir hayatın temeli yapmanız mümkün olur.

Hazırlıkta hakkıyla öğrenemediğiniz bir yabancı dili sonradan daha iyi öğrenmek için uygun zamanlarınız olacağını düşünmeyin. İnanın hiçbir zaman için o aradığınız zamanları bulamayabilirsiniz.

Hele hele bir işe girdikten sonra dilimi geliştiririm düşüncesini terk edin, çünkü diliniz yoksa hiçbir işe giremeyeceğiniz bir dünya kapıda.